Wie wel eens in Zuid-Oost Azië is geweest heeft ze vast al eens geproefd: de ‘Summer Roll’, ook wel bekend als de ‘fresh spring roll’. Deze loempia is een licht en gezond bijgerecht voor de warme dagen. De loempia kan naar eigen wens worden gevuld: met garnalen of de veggie optie met tofu. Een ding is zeker, deze Summer Rolls met eetbare viooltjes brengen de smaken van de zomer rechtstreeks naar jouw tafel!
Ingrediënten
- Rijstvellen
- Sla
- Wortel
- Gemarineerde, gebakken tofu
- Rijstvermicelli
- Eetbare viooltjes
Bereiding
- Giet kokend water over de rijstvermicelli en laat ze 3 minuten weken. Laat de rijstvermicelli vervolgens afkoelen.
- Snijd de wortel julienne en snijd de tofu in reepjes.
- Week een rijstvel 30 seconden in warm water.
- Leg het rijstvel op een snijplank.
- Plaats onderaan het rijstvel wat blaadjes sla, de gesneden wortel, 2 reepjes tofu en rijstvermicelli.
- Leg aan de bovenkant van het rijstvel de eetbare viooltjes. Je kunt zowel de bloemblaadjes als hele viooltjes gebruiken.
- Rol eerst een slag over de sla, wortel, tofu en rijstvermicelli. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol de rol verder op.
- Serveer de summer rolls met een zoete chilisaus.