Broccoli Bloemen Soep

Broccoli Bloemen Soep

Buiten is het koud en guur. Wat is er dan beter dan jezelf op te warmen met een heerlijk kopje soep? Deze Broccoli Soep met Eetbare Bloemen smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens fantastisch uit.

 

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Blokjes bacon
  • Zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie
  • Eetbare bloemen, bij voorkeur witte bloemen in combinatie met groene blaadjes.

Bereiding

  1. Snijdt de ui en knoflook fijn.

  2. Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Snijdt de broccoli in roosjes. Voeg de broccoli toe aan de pan en bak deze kort mee met de ui en knoflook.
  4. Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen tot de broccoli gaar is, ongeveer 15-20 minuten.
  5. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
  6. Bak in een koekenpan de blokjes bacon goed door. Voeg de gebakken blokjes bacon toe aan de soep.
  7. Breng de soep op smaak met zwarte peper.
  8. Serveer de soep gegarneerd met verse peterselie en eetbare bloemen.

  Soep met eetbare bloemen           soep met eetbare bloemen primula oost-indische kers blad, madelief, korenbloem  

Back to blog